RockSecure sluit zich aan bij Cyberveilig NL
VUGHT/ NAARDEN – RockSecure B.V. heeft zich aangesloten bij Cyberveilig Nederland. Dit is de brancheorganisatie voor de cyberbeveiligingsbranche, die zich inzet voor transparantie in de branche door ontwikkeling van een keurmerk en gedragscode.
Cyberveilig Nederland is één van de partners van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid-project dat ten doel heeft om makkelijker de risico’s in te schatten van cybercrime met gerichte adviezen. “Uiteindelijk moet dit project een risicomodel opleveren en leiden tot een keurmerk voor de branche”, aldus Cyberveilig Nederland.
(meer…)- Lees meer over Cybersecurity
Waarom je het Cyberkompas zeker moet lezen
Bijna alles in ons leven heeft een link met de digitale wereld. Dat geldt zowel privé als zakelijk. Bankzaken, communicatie, handel en het onderhouden van een sociaal of zakelijk netwerk. Bij alles wat je doet is er een linkje met het internet.
Dat maakt kwetsbaar. Als je computer, telefoon of je internetverbinding het niet doet, is opeens veel niet mogelijk. De voorbeelden zijn eenvoudig, maar ingrijpend: van navigatie tot het bestellen of afrekenen van je dagelijkse boodschappen of het doen en afhandelen van een order.
(meer…)- Lees meer over Cybersecurity
Wat is een cyberaanval?
Wat is een Cyberaanval? Simpel vertaald: een aanval via internet. Daarmee is het een verzamelnaam van allerhande digitale criminaliteit. Dat kan zijn het infecteren van een computer, server of netwerk met een virus, tot het overnemen van je computer na installatie van een Trojan Horse. Dat laatste kan onder meer door het sturen van een Phishing Mail, waardoor je ongemerkt een programma installeert of een ander toegang geeft tot je wachtwoorden en inlognamen. Met alle gevolgen van dien.
(meer…)- Lees meer over Cybersecurity
7 tips voor cybersecurity? Wat je wél en niet moet doen!
Leven met én in een digitale omgeving is als het echte leven. Toch zijn de gewoonten – en daarom heten ze zo – die je in het gewone leven zonder te denken uitvoert nog lang niet voor iedereen in de digitale omgeving vanzelfsprekend. Om maar eens wat te noemen: laat jij je raam of open staan als je even boodschappen gaat doen? Daarom 7 tips die je kunnen helpen je cybersecurity te verbeteren.
(meer…)- Lees meer over Cybersecurity
Een beveiligingscamera, leuk voor de hele wereld
Het beeld dat op TV-beelden is te zien is ontluisterend. In een – wat later blijkt – wachtruimte zit iemand te zwaaien naar een camera. Het is geen reallife soap, waarin iemand nog aan de camera moet wennen, maar ‘gewoon’ het echte leven, met een echte wachtkamer en een echte patiënt.
De zwaaiende man blijkt een journalist van onderzoeksplatform Pointer. Dat maakt hij even later duidelijk als hij een bord met de naam van het platform omhoog houdt. De journalisten tonen aan dat het eenvoudig is om mee te kijken met beveiligingscamera’s die hun beelden onbeveiligd het web opslingeren. Daar is namelijk gewoon een website van: Insecam.com. Ga naar Nederland of zoek op je plaatsnaam, en hop.
(meer…)- Lees meer over Actualiteit
Uw password? qwerty of 123456
qwerty of 123456. Geef eerlijk toe, dit is waarschijnlijk een letter of cijfercombinatie die terugkomt in een password bij een of andere webdienst. Of wellicht is het zelfs exact een password dat u gebruikt. Hoe ik dat weet? Omdat u niet de enige bent.
Het is ook een kwestie van kansberekenen. Uit onderzoek dat het Financieel Dagblad afgelopen jaar in de database van Scattered Secrets blijken dit de twee meestgebruikte passwords te zijn.
(meer…)- Lees meer over Actualiteit
Iedereen kan hacken
Stel, je hebt een klein tot middelgroot bedrijf gespecialiseerd in boekhouding of accountancy en je werkt lokaal of regionaal. Je gaat geheel volgens de regels om met AVG en zorgt dat je klantgegevens goed beschermd zijn. Je pc gaat snel op een schermpauze met wachtwoord, je laat jezelf niet ingelogd staan bij je mail of CRM-systeem en je laat niks op je bureau liggen.
“Ik heb niks te vrezen”, hoor ik je denken. Dat kan wel eens tegenvallen. In mijn vorige blog haalde ik al het voorbeeld van Maastricht aan. Daar kreeg de universiteit te maken met gijzelsoftware van naar alle waarschijnlijkheid Russische ‘profhackers’. Maar niet elke hacker is een doorgewinterde prof. Het blijkt ook uit de cijfers die de politie deze week bekendmaakte. Noem het digitaal vandalisme of digitale kruimeldiefstal, maar uit de cijfers blijkt dat vooral bij online fraude het aantal verdachten onder de 18 jaar flink toe neemt.
(meer…)- Lees meer over Actualiteit
Niemand wil een Maastricht 2.0
Dit is geen verhaal om de draak te steken met de meest zuidelijke stad van ons land, Maastricht. Bourgondischer en gastvrijer dan Maastricht is in Nederland niet te vinden. Nee, dit is een verhaal over wat er bij de plaatselijke universiteit plaatsvond in de dagen rond Kerst 2019.
Even kort samengevat. Bij Maastricht University voltrok zich een rampscenario dat haast zijn weerga niet kent. De universiteit kreeg te maken met een cyberaanval, waarschijnlijk vanuit Rusland. Door deze aanval konden essentiële bestanden niet meer geraadpleegd worden.
De hackers plaatsten ransomware – gijzelsoftware – op het netwerk. In de dagen na de aanval, werd de omvang steeds duidelijker. Studenten konden niet meer bij lesroosters, onderzoeksgegevens dreigden verloren te gaan.
(meer…)- Lees meer over Actualiteit
Hoe voorkomt u cybercrime?
Helaas zal er nooit één maatregel zijn die hackers op veilige afstand houdt. Er bestaat geen quick fix die de deur volledig op slot zet. Een combinatie van maatregelen is nodig voor goede cybersecurity. Vergelijk het met de beveiliging van een huis. Als er sloten op alle ramen zitten maar de voordeur openstaat, dan is de beveiliging nog steeds onvoldoende op orde.
(meer…)- Lees meer over Cybersecurity
Is uw bedrijf gehackt?
De kans is groot dat ook uw MKB bedrijf een keer aan de beurt komt. Statistieken laten een bijna onstuitbare groei van cybercrime zien. Dat komt mede doordat hackers steeds slimmer te werk gaan. De inzet van hack-robots en slimme scripts draagt bij aan het succes van hackers. Het lijkt altijd een ander te overkomen, maar plots bent u zelf aan de beurt: Help, ik ben gehackt!
(meer…)- Lees meer over Cybersecurity
- 1
- 2